Predoiu: Pentru România, Schengen este o problemă de apartenenţă la clubul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru România, Schengen nu este doar o problemă tehnică, este şi una de apartenenţă la clubul european, a declarat astăzi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

Pentru a elimina dubiile anumitor ţări faţă de capacitatea ţării noastre de a se comporta ca stat Schengen, "trebui să convingem", dar, în acelaşi timp trebuie să solicităm "o abordare onestă" care să evite "decontarea pe interesele României a unor problematici politice interne" din statele respective, a subliniat Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.

Mai citeşte şi:

Franţa ne ţine la uşa Schengen

Ministrul de Interne: MAI şi-a făcut datoria în privinţa aderării la spaţiul Schengen, România să facă mai mult lobby

"România este un stat membru al Uniunii Europene care trebuie să se manifeste ca atare, partenerii noştri trebuie să ne trateze ca atare şi, până la urmă, forţa argumentelor trebuie să prevaleze", a spus, la Bruxelles, ministrul justiţiei Cătălin Predoiu, la finalul convorbirilor purtate cu Viviane Reding, comisar pe probleme de justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie şi cu Cecilia Malmstrom, comisar pentru afaceri interne.

"În ce priveşte problematica Schengen, la nivelul Consiliului Europei sunt cunoscute realizările tehnice ale colegilor de la MAI; rămâne o chestiune de desluşit mai ales în relaţia cu Franţa şi Olanda. Am fost la Paris acum o lună şi jumătate şi, imediat, am pornit această abordare ofensivă de explicare a atuurilor noastre. Cred că noi trebuie să continuăm acest efort chiar şi până în ultima zi în care se ia această decizie", a explicat Predoiu.

El a precizat că, săptămâna viitoare, va merge la Berlin pentru a consolida poziţia României şi s-a declarat gata să meargă şi la Haga. "Cred că meciul se joacă până în minutul 90. Aşa face un profesionist", a atras atenţia ministrul Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite