Preda visează un „dezgheţ” portocaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PDL Cristian Preda cere conducerii partidului său  să iasă din starea de „congelare" şi să îşi precizeze poziţia privind rezultatele de la Bacalaureat. Preda a criticat, ieri,  Biroul Permanent Naţional  (BPN) al  PDL pentru că s-a comportat „ca şi cum problema nu ar exista". „Mă surprinde faptul că BPN-ul recent ales nu se pronunţă.  Pare să fie un BPN pus la congelator. Ar trebui

El nu l-a uitat nici pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. "Acum sigur că există o nefericită suprapunere de situaţii, în care gafe făcute de ministru săptămâna trecută, gafe legate chiar de exprimarea în limba română au fost urmate de un control foarte sever asupra procesului la Bac.", crede Cristian Preda. El a deplâns nivelul dezbaterii despre Bacalaureat şi faptul că totul s-a rezumat la contre între cei care au deţinut de-a lungul timpului portofoliul Educaţiei. "Este o mare problemă de societate şi nu trebuie s-o reducem la invective care angajează foşti miniştri ai Educaţiei şi responsabili actuali", afirmă europarlamentarul PDL, citat de RFI.

Ironii la adresa lui Vanghelie

Preda a deplâns subfinanţarea educaţiei din România şi crede că partidele ar trebui să se aşeze la masa negocierilor şi să agreeze un plan de finanţare coerent. "E vorba de o subfinanţare masivă a acestui sistem. Noi suntem încă într-o situaţie mai mult decât precară la scară europeană. Principala concluzie politică pe care ar trebui s-o tragă în primul rând Guvernul din această experienţă e legată de finanţare", a adăugat Preda.

El  l-a ironizat şi pe Marian Vanghelie, spunând că acesta nu e în măsură să vorbească despre acest examen. „Ar fi bine ca atunci când vocile partidelor sunt exprimate, să se evite vocile care ­n-au niciun fel de credibilitate, pentru că atunci când Marian Vanghelie vorbeşte despre Bac, vorbeşte de fapt problema, nu vorbeşte cineva care să aibă o soluţie", spune europarlamentarul.

Criticile lui Cristian Preda au venit după ce, luni, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, afirmase  că nu există nicio responsabilitate a Ministerului Educaţiei pentru rezultatele de la Bacalaureat. Voinescu i-a acuzat, în schimb,  pe liderii USL că încearcă să capitalizeze politic nemulţumirile elevilor şi părinţilor care au picat la Bac. Opoziţia a cerut demisia lui Daniel Funeriu, afirmând că nu poate evita răspunderea pentru faptul că şase din zece elevi nu au reuşit să ia examenul.

"Mă surprinde faptul că BPN-ul recent ales nu se pronunţă.  Pare să fie un BPN pus la congelator. Ar trebui în primul rând să discute problema.''
Cristian Preda Europarlamentar PDL

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite