Cristian Preda: "Zilele următoare ne vor edifica dacă societatea politică e mai înţeleaptă decât a fost la mineriadele din 1999"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Zilele următoare vor fi edificatoare pentru a demonstra dacă societatea politică e mai înţeleaptă decât a fost la mineriadele din 1999, ultimul moment de violenţă din România postcomunistă", scrie europarlamentarul Cristian Preda (PDL) pe blogul său.

În ce priveşte iniţiativa opoziţiei privind strângerea de semnături pentru demiterea preşedintelui, Cristian Preda apreciază că aceasta nu are nicio acoperire constituţională, fiind "destinată ' "să amplifice dimensiunea 'revoluţionară' a manifestaţiilor, în condiţiile în care privilegiază interpretarea protestului ca o revoltă faţă de 'dictatură'".

În opinia lui Cristian Preda "doar coruperea absolută a regimului justifică folosirea unor mijloace neacoperite" de textul Constituţiei, iar "în astfel de condiţii, solicitarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pare a fi făţarnică".

"E bine însă că premierul a acceptat solicitarea, pentru că dezbaterea solicitată de PNL trebuie mutată în Parlament. Altfel, firul politic va fi rupt, iar oamenii vor continua să iasă în stradă, furioşi şi neputincioşi, cu sentimentul că nu sunt reprezentaţi nici de putere, nici de opoziţie. Zilele următoare ne vor edifica dacă societatea politică e mai înţeleaptă decât a fost la mineriadele din 1999, ultimul moment de violenţă din România postcomunistă. Ar fi tragic să trăim din nou frica devastatoare de atunci", scrie europarlamentarul democrat-liberal.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite