Preda: USL nu are dreptul să ne scoată din UE pentru un joc politic radical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a respins, duminică, criticile liderilor PSD Adrian Năstase şi Ion Iliescu faţă de Tratarul de guvernanţă şi a arătat că USL încearcă să construiască o opoziţie faţă de proiectul european şi că există întrebări din partea liderilor europeni în legătură cu ce vrea USL.

Preda a spus, într-o conferinţă de presă, că este regretabil că USL a refuzat să participe la discuţiile privind pactul fiscal, că această formaţiune încearcă să construiască o opoziţie faţă de proiectul european şi a făcut apel la opoziţie să valideze consensul european.
Cristian Preda a susţinut că Ion Iliescu a fost dezinformat atunci când a întrebat de ce este atâta grabă pentru semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală şi a arătat că există un termen, şi anume până la Consiliul European din 1 martie.
"Suntem într-o situaţie delicată, pentru că există un temen, la 1 martie la Consiliul European, când cei 25 vor semna acest acord interguvernamental. Nu este vorba de o viteză pe care să o impunem noi, este o dată convenită de cele 27 state membre ale UE. Noi nu putem să spunem că nu vrem să semnăm de Mărţişor, de exemplu", a explicat Preda.
El a adăugat că liderul PSD Adrian Năstase nu ştia cine a lucrat la acest tratat atunci când a afirmat că este un tratat de improvizaţie. "Adrian Năstase nu ştie cine a lucrat la acest tratat. De la începutul lui decembrie, au lucrat Consiliul, reprezentanţii Comisiei, reprezentanţii Parlamentului European. (...) Nu este un acord făcut, de exemplu, în Modrogan", a adăugat Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite