Preda: Decizia lui Ponta de a nu veni în faţa eurodeputaţilor vădeşte lipsă de experienţă şi frică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Eurodeputatul PDL Cristian Preda susţine că decizia premierului Victor Ponta de a nu veni în faţa eurodeputaţilor, miercuri, vădeşte „lipsă de experienţă" şi „frică".

Preda aminteşte că presa consemnează că Ponta nu va fi prezent în faţa deputaţilor europeni la dezbaterea organizată în plenul reunit miercuri la Strasbourg.
„Deşi a pretins în nenumărate rânduri că instituţiile Uniunii nu ar fi perceput în mod corect criza declanşată de USL în România, premierul nu profită de ocazia de a se adresa aleşilor din cele 27 de state-membre, în prezenţa Comisiei, ca şi a preşedinţiei Consiliului UE. Această decizie vădeşte şi lipsă de experienţă, şi frică, şi iluzia că publicul românesc e infinit mai important decât restul europenilor. Tot presa consemnează că la Strasbourg ar veni - neinvitaţi de cineva - domnii Zgonea şi Şova", scrie Preda.

El adaugă că dacă premierul Ponta ar fi putut să răspundă unei invitaţii adresate de oficiali europeni, şeful Camerei şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul României nu au intrare liberă în hemiciclul din capitala Europei.
Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, şi miniştrii Titus Corlăţean şi Dan Şova vor organiza, miercuri după-amiază, la Strasbourg, o conferinţă de presă pentru a prezenta punctele de vedere ale Parlamentului şi Guvernului, ei neputând participa la dezbaterea din plenul PE privind situaţia din România.
Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că nu va participa la dezbaterea de miercuri din PE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite