Preda: Ziua în care Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunță că e liberal e o zi tristă pentru toți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a scris pe blogul personal că știa de câteva luni bune de intenția lui Sever Voinescu de a nu mai candida pentru un nou mandat în Legislativ, însă a fost surprins de faptul că anunțul a coincis cu intrarea lui Gigi Becali în PNL.

„Nu mă așteptam ca oficializarea ei să coincidă cu anunțul intrării lui G.Becali în PNL. Ziua în care conservatorul Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunță că e liberal e, de aceea, o zi tristă pentru toți cei care consideră că politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coajă“, scrie Preda pe blog.

Liderul PDL a mai precizat că înțelege „tristețea membrilor peneliști care consideră manevra lui Antonescu o eroare și o rușine pentru numele de liberal“.

„Indiferent cine se revendică de la el, acest nume e un apel la decență. E valabil și pentru “conservatorism”, o sursă politică respectabilă. Evident, dacă nu e maimuțărită de cei care vor să conserve trecutul comunist și au achiziționat eticheta“, conchide liderul PDL, subliniind că Sever Voinescu e unul dintre puținii politicieni de la noi care se revendică intelectual de la conservatorism, în sensul său american, și care trăiește în ritmul acestei doctrine.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu susţine că decizia de a nu candida în decembrie pentru un nou mandat în Parlament ţine de faptul că vrea să îşi refacă priorităţile în viaţă.

"Aş fi vrut să părăsesc scena parlamentară discret, fără să perturb în vreun fel lupta politică importantă care se va da acum. În realitate, nu e mare lucru de comentat în legătură cu această decizie a mea. Pur şi simplu, trebuie să-mi reorganizez câte ceva în viaţă. Decizia mea este perfect similară cu a oricărei alte persoane care vrea să-şi schimbe jobul. Nu e o nenorocire, nu e nici măcar o ştire", notează Voinescu, pe pagina de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite