Preda, referitor la atacurile USL la adresa lui Viviane Reding: Ce face USL e contraproductiv. USL ar trebui să vadă în Reding un partener

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, la RFI, că atitudinea social-liberalilor faţă de vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding este contraproductivă, deoarece aceasta, în fapt, apără statul de drept.

„Cred că Reding a făcut în cazul României ce a făcut şi în cazul Franţei. (...) Dânsa nu a schimbat reperele poziţiei Comisie în funcţie de culoarea Guvernului , ea apăra statul de drept. Ce face USL acum e contraproductiv. USL ar trebui să vadă în Reding un partener. (...) Din păcate, în loc să facă treaba pe care o au de făcut, USL foloseşte atacuri jalnice, scuzaţi-mi exprimare, cu care o stigmatizează pe Reding. Atâta timp cât sunt partenerii lui Reding, a o face cu ou şi cu oţet de dimineaţa până seara pe Reding, e contraproductiv“, a precizat Reding.

Amintind de faptul că Viviane Reding are misiunea de a se ocupa de problemele care ţin de Justiţie, Preda a mai precizat că, în ultimele două luni, schimbarea legilor a servit, de fapt, interesului personal al lui Crin Antonescu.

„Aici nu e loc de balet diplomatic, aici e vorba de supremaţia legii. Ceea ce s-a întamplat în România a fost o sustituire a termenilor. S-a crezut că oamenii sunt mai puternici decât legile şi au schimbat legile în funcţie de un interes personal. Dacă Crin Antonescu vrea să devină preşedinde (...) se face totul şi devine preşedinte, chiar dacă şi interimar“, a mai spus Preda.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 3 septembrie, într-o emisiune TV, că afirmaţiile lui Viviane Reding despre amânarea aderării României la spaţiul Schengen sunt de „nivel de Dâmboviţa". „Declaraţiile de weekend ale doamnei (n.r. - Viviane Reding) care vorbeşte după ureche despre ceea ce nu cunoaşte şi nu are atribuţii ţin doar de un gen de atac politic", a spus premierul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite