Preda către Stolojan: Nu se ameninţă liderii filialelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda (foto) i-a cerut ieri prim-vicepreşedintelui Theodor Stolojan să nu mai ameninţe liderii locali cu mazilirea, spunându-i că partidul nu a fost construit pe

Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda (foto) i-a cerut ieri prim-vicepreşedintelui Theodor Stolojan să nu mai ameninţe liderii locali cu mazilirea, spunându-i că partidul nu a fost construit pe ameninţări şi visuri de premier.

Controversa între cei doi lideri a pornit de la faptul că Stolojan, prezentat de vicele Gheorghe Flutur drept viitorul premier PD-L, la un miting la Vaslui, a avertizat liderii judeţeni că vor fi înlocuiţi dacă vor avea rezultate slabe în alegeri. Deşi nu mai participă de multă vreme la şedinţele BPN, Cezar Preda, aflat în campanie la Buzău pentru preşedinţia CJ, i-a transmis lui Stolojan prin presă că declaraţiile sale sunt "total inoportune şi neproductive".

Stolojan se apără cu sancţiunile

"Nu se ameninţă liderii filialelor în timpul campaniei electorale. Acest partid nu s-a construit pe ameninţări şi visuri de prim-ministru", a spus Preda. Stolojan i-a dat replica lui Preda spunând că există o decizie BPN de sancţionare şi că deja se ştie "cu siguranţă" că PD-L va câştiga alegerile din toamnă, caz în care preşedintele va desemna un premier din partid.

Preda a revenit apoi, adăugând că are o relaţie excepţională cu Stolojan, că are anvergura unui premier, dar, în campania pentru locale, PD-L trebuie să fie o echipă cu membri solidari. "Poate am greşit pentru că nu am vorbit în interiorul partidului", a declarat Preda. Stolojan este al doilea lider cu care Preda intră în controversă, după Vasile Blaga. Emil Boc nu a arbitrat episodul. Preşedintele PD-L se afla la Cluj, în convalescenţă după o operaţie de pietre la rinichi, în regim alimentar şi "pregătit să depăşească colicile". "Sunt în picioare, cu pietrele sfărâmate, pe care le elimin", declara el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite