Preda: Ponta vrea să reintroducă în discuţie suspendarea lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal că premierul Victor Ponta vrea să reintroducă în discuţia publica suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, invocând faptul că prezenţa sa la Congresul PPE este neconstituţională.

„Victor Ponta nu poate rezista o zi fără să-l „înțepe“ pe Traian Băsescu.V. Ponta vrea să reintroducă în discuţia publică suspendarea. Se teme probabil că, indiferent de rezultatul USL, Traian Băsescu nu îl va mai nominaliza ca premier şi încearcă, într-un mod cam copilăresc, să arate că are o piatră în mână şi, dacă se supără, o poate arunca în geamul de la Cotroceni. Băsescu tace și bine face“, este de părere Cristian Preda care aduce şi un argument„factual“ în favoarea lui Băsescu.

„Știu că argumentele au o valoare minoră pentru ocupantul scaunului de la Palatul Victoriei.Voi enunţa totuşi unul, care ar trebui să-l pună pe gânduri pe premierul român. Argumentul e pur factual. Atunci când era preşedinte, Sarkozy participa la reuniunile PPE. De ce oare Băsescu ar trebui să aibă un statut mai slab? Sau nu cumva şi Sarkozy încălca textul Constituţiei franceze, iar socialiştii de la Paris nu au fost aşa vigilenţi precum cei de la Bucureşti?“, mai scrie Preda pe blog.

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia dacă, în calitate de preşedinte al României, va participa la Congresul Partidului Popular European (PPE).

„Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă implicit la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedintele Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta“, a declarat Ponta la Antena 3.

Miercuri şi joi are loc la Bucureşti congresul PPE la care participă, printre alţii, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite