Preda îl trimite pe Ponta la strâns de semnături împotriva polenizării şi a călătoriilor gratuite pe Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a ironizat pe şeful PSD Victor Ponta pentru intenţia sa de a strânge 5,2 milioane semnături pentru suspendarea lui Traian Băsescu, recomandându-i un demers similar împotriva polenizării şi a călătoriilor gratuite pe Marte.

"În primul rând, e vorba despre absența oricărei baze constituționale pentru un demers precum cel propus de Ponta. Veți spune: nu există articol din textul fundamental care să indice dublarea cererii de suspendare cu strângerea de semnături. Așa e, poți strânge semnături și pentru suspendarea președintelui, și pentru oprirea polenizării, și pentru călătorii gratuite pe Marte. Problema e să nu introduci o confuzie constituțională, care să lase să se înțeleagă faptul că aceste semnături sunt mai importante decât instituția Parlamentului. Or, Victor Ponta tocmai asta face", a comentat europarlamentarul pe blogul său.

"Cultura sa politică e cultura baricadelor, nu a tribunei parlamentare", a mai spus Preda, referindu-se la Ponta. În opinia democrat-liberalului, prin apelarea la strângerea de semnături înainte ca demersul propriu-zis de suspendare să fie lansat, liderul PSD dovedeşte că acțiunea USL nu are la bază vreo încălcare a Constituției, ci doar dorința de a-l disloca pe președintele ales în mod legitim.

"Nu trece o săptămână fără înregistrarea unei noi amenințări cu suspendarea. E un anunț cu repetiție. Această repetiție mecanică erodează încrederea, cu atât mai mult cu cât ceea ce pare mai important e punerea în scenă și nu actul propriu-zis. Acest stil politic generează radicalism. După alegerile viitoare, va fi nevoie - așa cum s-a întâmplat din 1992 încoace - de dialog politic pentru a constitui o majoritate și un guvern. Președintele va fi implicat în acest dialog. A repeta zilnic că el trebuie suspendat nu e o premisă bună pentru discuții raționale despre guvernare. Baricadele nu fac guverne", a mai scris Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite