Preda: Antonescu vrea divizarea judecătorilor CCR și repoziționarea celor care au votat pentru invalidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Crin Antonescu pare să încerce "o nouă partitură: prietenos cu Curtea și sever cu Guvernul", scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blogul lui, unde declară că președintele interimar mizează pe divizarea judecătorilor CCR și pe repoziţionarea judecătorilor care ar fi votat pentru invalidarea referendumului.

"După ce multă vreme s-a aflat în acord deplin cu guvernul şi în conflict cu CCR, Antonescu pare să încerce acum o nouă partitură: prietenos cu Curtea si sever cu guvernul", scrie Preda pe blogul lui.

"Asta e strategia ce se vrea impusă public. În fond, însă, Preşedintele interimar mizează probabil pe o divizare a Curţii şi o repoziţionare a celor care pe 2 august ar fi vrut invalidarea. În ultimele două zile, judecătorii Predescu şi Toader au readus în dezbatere chestiunea cvorumului din sânul CCR. Pe măsura ce ne apropiem de data la care guvernul va trimite poziţia sa la CCR, modul în care se iau deciziile în Curte se va impune foarte probabil ca problemă esenţială", a arătat europarlamentarul PDL.

"Nu e exclus ca ultima dezbatere in privinta referendumului sa fie centrata in jurul chestiunii <<daca validarea trebuie facuta cu minimum 6 voturi la 3, invalidarea poate fi asumata cu 5 voturi la 4?>>", mai notează prim vicepreședintele democrat-liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite