UPDATE Boc respinge toate informaţiile privind posibila sa demisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc şi-ar putea prezenta astăzi demisia, potrivit unor senatori şi deputaţi care au participat marţi la Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului unde s-a discutat şi despre posibilitatea demisiei premierului, informează Mediafax.

UPDATE Surse politice susţin că, după respingerea în Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind concedierea poliţiştilor, unii democrat-liberalii s-ar fi arătat tot mai sceptici în privinţa înlocuirii premierului Emil Boc.

Ei ar fi spus, în cadrul unei discuţii informale, că respingerea proiectului este în favoarea premierului deoarece demonstrează că actuala coaliţie funcţionează cu "accidente". În consecinţă, PDL nu-şi poate asuma riscul de a veni în faţa Parlamentului cu un nou guvern fiindcă s-ar putea să nu reuşească să strângă cele 236 de voturi necesare învestirii, ar fi conchis democrat-liberalii participanţi la discuţie.

UPDATE Oltean: Dezinformare din partea unui membru PSD

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat pentru "Adevărul" că scenariul privind demisia premierului Emil Boc nu a fost abordat în şedinţa conducerii Parlamentului, fiind de fapt vorba despre "o dezinformare din partea unui membru PSD". Oltean a arătat că a condus şedinţa şi că nu a fost nicio discuţie pe această temă, "nici tangenţial, nici oficial şi nici neoficial".
De altfel, scenariul a fost desfiinţat şi de Boc însuşi, care a arătat că "România are un guvern cu un prim-ministru, iar coaliţia este stabilă, deci lucrurile merg mai departe". Chestionat dacă declaraţia sa înseamnă că nu îşi va depune mandatul, Emil Boc a răspuns: "Cred că am fost foarte clar în ce am răspuns".

"Au existat unele informaţii, cum că ar fi deja la Cotroceni (Emil Boc - n.r.), se pare că aceste informaţii au venit de la o reuniune a ambasadorilor. A fost o discuţie la nivel de posibilităţi, nimeni nu ştia nimic, dar auziseră despre asta şi cei de la PDL, dar şi unii de la PSD. Evident că s-au făcut apoi comentarii despre viabilitatea, oportunitatea acestei opţiuni şi despre şansele ca aceste zvonuri să fie adevărate", a declarat unul dintre parlamentarii prezenţi la şedinţa Birourilor Permanente reunite, citat de Mediafax.

Emil Boc s-a aflat, marţi, la Palatul Cotroceni, unde a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu. Potrivit Mediafax, întâlnirea a avut loc în condiţiile în care se vehiculează informaţii conform cărora va avea loc în maximum o săptămână o remaniere guvernamentală şi în condiţiile în care este necesară numirea unui nou ministru al Muncii, post ocupat provizoriu de Emil Boc.

De asemenea, există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şi depună mandatul de prim-ministru.

Boc despre posibila sa demisie: România are un guvern, un prim-ministru, coaliţia este stabilă, deci lucrurile merg mai departe

Premierul Emil Boc a negat toate informaţiIe apărute pe surse care anticipau o demisie a sa. "România are un guvern cu un prim-ministru, iar coaliţia este stabilă, deci lucrurile merg mai departe", a declarat Emil Boc, marţi, răspunzând unei întrebări legate de o eventuală remaniere.

În ceea ce priveşte numirea unui ministru al Muncii, premierul a dat asigurări că se va respecta perioada legală în acest sens.

"În perioada prevăzută de lege vom avea şi ministru al Muncii. Pentru asta sunt 45 de zile", a spus Emil Boc, la Ministerul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite