Ponta şi Iliescu au negociat verdictul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta s-a cosultat cu Iliescu cu privire la opoziţia din partid
Ponta s-a cosultat cu Iliescu cu privire la opoziţia din partid

Liderul PSD Victor Ponta şi preşedintele de onoare Ion Iliescu au discutat, ieri-dimineaţă, înainte de şedinţa CEx, despre soarta lui Mircea Geoană.

Victor Ponta a propus excluderea lui Mircea Geoană din PSD şi schimbarea lui din fruntea Senatului. Ion Iliescu, însă, era adeptul unei soluţii de compromis. Potrivit unor surse din partid, aceasta ar fi vizat suspendarea lui Geoană pe un an de zile din partid. Ulterior, Iliescu a negat că ar fi făcut vreo declaraţie oficială în acest sens.

„N-am făcut nicio astfel de declaraţie nimănui şi am refuzat la diverse solicitări să fac vreo declaraţie cu privire la părerile mele sau cu privire la această chestiune.", a explicat Iliescu înainte de CEx. Pe de altă parte, Iliescu a pledat în permanenţă pentru  o soluţie de compromis, el afirmând, chiar săptămâna trecută, că Ponta şi Geoană ar trebui să ajungă la o înţelegere.  În plus, el s-a opus schimbării lui Geoană din fruntea Senatului, atrăgând atenţia că în acest fel postul va fi ocupat de un reprezentant al Puterii.

Ponta a discutat cu liderii de filiale

Înainte de întâlnirea cu Ion Iliescu, Victor Ponta îşi asigurase, însă, sprijinul şefilor de organizaţii. Ponta a avut, în zilele care au precedat CEx, discuţii cu mai mulţi dintre aceştia, având promise 38 din voturile liderilor locali. Acestora li s-au adăugat în jur de 10-12 voturi din partea vicepreşedinţilor partidului. În total, Ponta miza pe susţinerea a 50 din cei 57 de membri ai CEx.

De cealaltă parte a baricadei, Mircea Geoană a părut resemnat cu soarta excluderii din PSD. El şi-a luat adio de la senatorii social-democraţi în şedinţa grupului de luni. Chiar şi susţinătorii lui Geoană din filiale precum  Călăraşi, Giurgiu sau Vaslui începuseră să aibă ezitări. Geoană a reuşit doar o întâlnire cu primarii PSD din Dolj, fieful său electoral.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite