Ponta l-ar lăsa pe Antonescu să fie prezidenţiabilul PNL-PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PSD spune că e puţin probabil să candideze la preşedinţie
Liderul PSD spune că e puţin probabil să candideze la preşedinţie

Liderul PSD, Victor Ponta, a lansat, ieri, o nouă formulă de colaborare cu liberalii: social-democraţii să preia postul de premier în 2012, iar Crin Antonescu să fie candidatul comun al celor două partide la alegerile prezidenţiale din 2014.

„Pentru noi n-ar fi o problemă de orgoliu să spunem că PSD este partidul care poate să dea prim-ministrul şi PNL preşedintele, dacă asta ar fi o soluţie politică agreată însă de cei care ne votează", a spus Ponta,  într-o emisiune a postului Pro Tv. În opinia sa, varianta este „perfect fezabilă". 

Ponta a invocat sondajele de opinie potrivit cărora PSD ar fi cel mai votat partid, cu cote de 38%-40%, iar Crin Antonescu ar fi cel mai votat candidat pentru Preşedinţie.

Pentru prima oară, Ponta a calificat drept „puţin probabilă" candidatura sa la Preşedinţie. El a afirmat că poate fi mai bun în zona executivă. Totuşi, a evitat să spună explicit dacă îşi doreşte să conducă guvernul PSD-PNL. „Cred că PSD are câţiva oameni care ar putea conduce acest guvern", a spus liderul PSD. „Nu persoana mea este condiţia pentru colaborarea cu PNL", a adăugat Ponta.

Scepticism în tabăra liberală

Răspunsurile liberalilor au fost precaute, pe motiv că discuţia este prematură. „Până în 2014 mai este cale lungă. Eu cred că PNL şi PSD ar trebui să se concentreze acum pe acţiunea parlamentară care să conducă la înlăturarea guvernului Boc", a comentat vicepreşedintele liberal Mihai Voicu. „Orice plan de viitor trebuie discutat serios de conducerile celor două partide, sunt lucruri mai complicate", a adăugat Voicu.

Potrivit unor surse liberale, propunerea ca PSD să ia premierul, iar PNL preşedintele a fost făcută de social-democraţi în urmă cu o lună, în contextul scenariilor post-moţiune. Discuţia a rămas în suspensie, pentru că liberalilor li s-a părut „puţin plauzibil" ca un partid de dimensiunile PSD să nu aibă candidat la alegerile prezidenţiale din 2014. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite