Ponta i-a scris lui Băsescu: Dacă promulgaţi Legea pensiilor vă asumaţi conştient riscurile politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta i-a trimis astăzi o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care i-a cerut să nu promulge Legea pensiilor, pentru că deşi a fost declarată constituţională ea a fost adoptată "în mod fraudulos" de către deputaţi.

"Stimate domnule preşedinte, Curtea Constituţională a decis că Legea privind sistemul unitar de pensii publice respectă, pe fond, prevederile Constituţiei României. Aceasta este o decizie pe care Partidul Social Democrat o regretă, dar o acceptă. Însă, domnule preşedinte, această lege a fost adoptată în mod fraudulos, de către Camera Deputaţilor, cu concursul direct al preşedintelui acestui for, Roberta Alma Anastase"

Ponta îi aminteşte preşedintelui că este obligat să vegheze la buna funcţionare a instituţiilor statului şi că trebuie să condamne astfel frauda din Parlament. "Nu există pericol mai mare pentru buna funcţionare a instituţiilor statului decât ignorarea nerespectării Legii, a furtului, în cadrul unei instituţii precum Camera Deputaţilor. Dacă într-un stat se acceptă un astfel de abuz, atunci putem vorbi despre finalul de facto al statului de drept. Este datoria dumneavoastră ca în acest moment de maximă tensiune să faceţi un gest de reală responsabilitate politică şi să trimiteţi Legea privind sistemul unitar de pensii publice înapoi la Parlament, pentru ca aceasta să fie votată prin respectarea procedurilor şi a legii", a afirmat liderul social-democrat.

Ponta a mai spus că legea trebuie retrimisă în Parlament pentru că a fost adoptată prin "fraudă". "Decizia de a retrimite Legea privind sistemul unitar de pensii publice la Parlament este singura soluţie de a pune capăt  suspendării statului de drept în România, din cauza fraudei fără precedent care s-a petrecut în Camera Deputaţilor. Dacă veţi refuza să luaţi o astfel de decizie – singura normală pentru respectarea legii – atunci veţi deveni părtaş la furtul legislativ prin care Legea privind sistemul unitar de pensii publice a trecut de Camera anterior menţionată a Parlamentului. Ca atare, vă veţi asuma conştient riscurile politice generate de această situaţie", a atras atenţia preşedintele PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite