Ponta i-a plătit elicopterul lui Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD pare să descopere pe zi ce trece că are tot mai multe datorii. Celor 8 milioane de euro rămase de plătit din campaniile electorale li s-ar putea adăuga acum restanţele la chiria pentru sediul central al partidului.

Potrivit unor surse social-democrate, chiria nu a mai fi fost achitată în ultimii patru ani, adică în timpul mandatului fostului preşedinte, Mircea Geoană. În prezent, PSD plăteşte către RA-APPS o chirie lunară de 350 de milioane de lei vechi pentru imobilul cu 33 de camere, situat în Bulevardul Kiseleff.

Dacă luăm în calcul faptul că, în cei patru ani, cuantumul  chiriei lunare a fost cam acelaşi, la o primă evaluare, datoria PSD s-ar ridica la aproximativ 16,8 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 400.000 de euro.

Organizaţiile, bune de plată

Social-democraţii nu au găsit bani pentru chirie, dar ­s-au grăbit să achite datoriile pe care Mircea Geoană le-a făcut în campania electorală, cu ocazia unor vizite-fulger în teritoriu. Sursele citate au precizat că PSD a reuşit să achite elicopterul cu care Geoană s-a deplasat în campania de la alegerile prezidenţiale abia săptămâna trecută, aceasta fiind una dintre primele datorii achitate de partid.

Până acum, la nivelul conducerii PSD, nu a fost pusă la punct o strategie de acoperire a datoriilor partidului. „Deocamdată, fiecare filială judeţeană trebuie să dea lunar la centru o sumă de 50 de milioane de lei vechi. Nu e o sumă care să nu se poată strânge", au menţionat aceleaşi surse.

Decizia a fost luată la ultimul Comitet Executiv al PSD, iar banii strânşi din judeţe ar urma să asigure cheltuielile curente ale partidului. Conducerea PSD se va reuni pentru a rezolva problema datoriilor, după ce auditul financiar cerut de Victor Ponta, liderul PSD, va fi finalizat. Nici fostul lider al PSD Mircea Geoană şi nici trezorierul partidului, Aristide Roibu, nu au putut fi contactaţi pentru precizări. 

Negocieri pentru reduceri la teatru

Deşi nu reuşeşte să-şi umple propriile conturi, PSD continuă negocierile cu agenţii comerciali pentru încheierea unui parteneriat în baza căruia membrii şi simpatizanţii partidului vor putea face shopping fără să mai aştepte sezonul reducerilor. Aceştia vor primi carduri de militant, pe baza cărora ar putea beneficia de discounturi la magazine, restaurante, cinematografe şi teatre.

„Discutăm în prezent cu zece agenţi comerciali despre posibilitatea acordării acestor reduceri. Cu instituţiile de cultură nu am ajuns încă la vreun rezultat", a precizat liderul tineretului social-democrat, Nicolae Bănicioiu. Ieri, Victor Ponta a împărţit primele carduri celor care au intrat în partid în ultima vreme. Începând cu 14 aprilie, în PSD s-au înscris online 3.140 de noi membri. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite