Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să înceapă procedurile pentru schimbarea lui Daniel Morar şi a Laurei Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/ Daniel Morar
Foto Adevarul/ Daniel Morar

În deschiderea şedinţei de Guvern de azi, deschidere ce a fost transmisă în direct, premierul Victor Ponta i-a cerut Monei Pivniceru, noul ministru al Justiţiei, să demareze procedurile pentru numirea unui nou şef la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi să pregătească înlocuirea Laurei Codruţa Kovesi, căreia îi expiră la 1 octombrie mandatul de procuror general.

"Sper ca în perioada imediat următoare, conform angajamentului pe care ni l-am luat faţă de Comisia Europeană, pe baza unei proceduri transparente, să declanşaţi procedura de propunere a unui nou şef la DNA şi, sigur, de la 1 octombrie, a unui nou procuror general", i-a spus Ponta lui Pivniceru, la prima şedinţă de Guvern a noului ministru.

Reamintim că Ponta a promis Comisiei Europene să nu facă nicio schimbare la conducerea parchetelor pe perioada interimatului de la Cotroceni.

Laura Codruţa Kovesi a declarat de mai multe ori că după finalizarea mandatului din fruntea Parchetului General va continua să lucreze în sistem, ca procuror.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite