Ponta după discuţiile de la Cotroceni: Preşedintele ne-a solicitat să închidem ochii pentru moment la abaterile din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

După consultările purtate de PSD cu şeful statului la Palatul Cotroceni, Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu poate avea în PSD "fie un adversar, fie un partener de discuţii". Ponta a subliniat că i-a prezentat preşedintelui fundamentele Statului Social şi că "nu există o dorinţă de blocaj, ci de revenire la reguli normale", în Parlament.

Preşedintele PSD a precizat că partidul pe care îl conduce "va face totul pentru aderarea României la spaţiul Schengen", dar "nu este normal să ni se ceară nouă colaborare şi Roberta Anastase să încalce reguli", atunci când vine vorba de regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor.

Mai citeşte şi:

Traian Băsescu s-a consultat cu Opoziţia la Palatul Cotroceni

"Preşedintele ne-a solicitat să închidem ochii pentru moment la abaterile din Parlament până la adoptarea acestor două trei legi", însă "acţiunile constante şi de rea credinţă a Robertei Anastase" nu vor avea ca efect buna colaborare în Parlament, a dăugat Ponta. El a atras atenţia că PSD poate "respecta regulile democratice, cele care reglemendează relaţiile dintre putere şi opoziţie".

În ceea ce priveşte Legea Salarizării "trebuie respectată Constituţia", a subliniat Ponta.El a explicat că parlamentarii PSD nu vor vota amendamentele propuse de Guvern la Ordonanţa 50 privind reglementarea băncilor, pentru că reprezintă interesele populaţiei, iar "Legea educaţiei este o procedura neconstituţională".

Preşedintele PSD a adăugat că i-a solicitat lui Traian Băsescu că invitaţiile pentru consultări să nu mai fie transmise în ultimul moment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite