Ponta cere suspendarea PNDI. Premierul va lua în calcul propunerea Opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USL Victor Ponta a explicat, într-o declaraţie transmisă miercuri agenţiilor de presă, că a luat act de intenţia noului Guvern de a prioritiza proiectele publice şi a susţinut că un gest concret în această direcţie este suspendarea imediată a Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi realocarea banilor către programe care să creeze locuri de muncă. Premierul Ungureanu a spus că va lua în calcul pr

"PNDI a fost criticat dur de FMI şi Comisia Europeană", a arătat Ponta. Drept urmare, liderul USL consideră că "singurul răspuns corect pe care ar trebui să îl dea Executivul este stoparea acestui program". În viziunea lui Ponta, "Suspendarea imediată a PNDI şi utilizarea celor 280 milioane euro prevăzuţi în bugetul actual în vederea unor programe de creare de locuri de muncă, ar fi o primă dovadă palpabilă a implementarii unor intenţii lăudabile". Liderul USL a precizat că Opoziţia va susţine Executivul în acest demers.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus că va lua în calcul propunerea lui Ponta de suspendare a PNDI.

"O să discutăm chestiunea aceasta. Oricum sunt o grămadă de lucruri care sunt acum în programul nostru de activitate în această săptămână. Vă rog să urmăriţi comunicatele noastre şi veţi vedea cât de încărcată este agenda publică", le-a răspuns Mihai Răzvan Ungureanu ziariştilor.

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a explicat că bugetul se va concentra pe susţinerea creşterii economice prin stabilitate fiscal, dar şi pe baza eficientizării şi prioritizării cheltuielilor publice.

El a arătat că esenţială va fi şi eficientizarea cheltuielilor bugetare, prin prioritizarea proiectelor şi promovarea celor cu rentabilitate mare.

"Banii sunt, au fost alocaţi şi în bugetele din 2010 şi 2011. Trebuie să ne orientăm pe prioritizare, astfel încât banul cheltuit să asigure o eficienţă maximă", a adăugat Drăgoi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite