Ponta vrea să aducă schimbări sistemului constituţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta consideră că, în 2013, trebuie să se modifice, "indiscutabil", Constituţia. De asemenea, premierul susţine că nu se teme de alianţa de dreapta condusă de Mihai Răzvan Ungureanu. "Nişte caraghioşi", spune Ponta despre membrii ei.

Prim-ministrul a vorbit despre "o problemă de structură şi de sistem constituţional", care trebuie corectată. "Experienţa până în 1989 şi experienţa cu regimul Traian Băsescu ne-a arătat că avem o problemă de structură şi de sistem constituţional, motiv pentru care Constituţia trebuie să o modificăm în 2013.

Trebuie să găsească noi asigurări că nimeni nu mai poate să strângă toate puterile în mâna sa şi că instituţiile statului nu mai pot fi blocate între ele şi că nu ajungem în fiecare zi la CC, în care nouă judecători, numiţi politic până la urmă, o zi zic că-i albă, o zi zic că-i neagră, a treia zi că-i portocalie şi a patra că-i verde", a precizat el.

Ponta mai susţine că, după alegerile parlamentare, USL va continua colaborarea cu grupul minorităţilor. Premierul spune că parlamentarii din grupul minorităţilor au fost loiali în cooperarea cu el ca prim-ministru şi că, după alegerile parlamentare, această colaborare va continua.

"Vom continua să colaborăm cu grupul minorităţilor chiar dacă vom avea majoritate absolută, pentru că acesta este acordul între noi şi ne vom ţine de el, au fost corecţi cu noi şi trebuie să ne ţinem de cuvânt", a precizat el, într-o emisiune a Antenei 3.

Întrebat dacă se teme de Mihai Răzvan Ungureanu şi de forţa de dreapta pe care acesta o construieşte, Ponta a răspuns: "Chiar sunt caraghioşi, sincer. Acuma ce facem? Tragem cu tunul după muşte? Să-mi fie frică de Neamţu, de Papahagi, de Ungureanu? Să fim serioşi"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite