Ponta:Trebuie să avem poziţii foarte clare referitor la fondurile din Politica Agricolă Comună, la fondurile structurale şi de coeziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va aproba constituirea unui grup special care va fundamenta poziţia României cu privire la bugetul multianual al UE pentru perioada 2014-2020.

„În ceea ce mă priveşte, şi probabil şi pe cei mai mulţi dintre dumneavoastră, la 1 ianuarie 2014 şi în anii care urmează, vom fi aici, pe funcţii, şi vreau să arătăm că am învăţat lecţiile care trebuiau învăţate după primul exerciţiu bugetar la care România a participat 2007-2013. Trebuie să avem poziţii foarte clare şi fundamentate referitor la fondurile din Politica Agricolă Comună, la fondurile structurale şi de coeziune, dar trebuie să arătăm şi modul în care ne pregătim din punctul de vedere al capacităţii administrative", a mai spus Ponta.

De asemenea, Ponta le-a cerut miniştrilor să trateze cu maximă seriozitate negocierile cu alte ţări cu privire la fondurile de coeziune.

„O să vă rog pe fiecare în parte să discutaţi cu comisarii de resort, cu directorii generali, cu toţi cei care gestionează relaţia directă cu România, pentru a arăta că acceptăm ceea ce a fost greşit în 2010-2011, sunt corecţii financiare, dar este profund incorect ca în 2012 şi după aceea 2013-2014 românii să plătească pentru gravele erori făcute de unii sau alţii", le-a transmis Ponta miniştrilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite