Fondurile UE, tema discuţiei dintre Ponta şi Barroso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, miercuri, că principala temă a discuţiei pe care o va avea cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso va fi rezolvarea problemelor legate de absorbţia fondurilor europene.

Întâlnirea dintre Ponta şi Barroso va avea loc la ora 16.45, la Palatul Victoria. Ponta a afirmat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul primeşte acum lecţii şi critici tocmai de la cei care "au dat gaură" în fondurile europene.

 "Aş fi apreciat ca de la cel mai înalt nivel, al preşedintelui ţării, să existe o mai mare atenţie asupra a ceea ce s-a întâmplat în 2009, 2010, 2011. Acum, domnul preşedinte este interesat. Salut acest lucru. Dacă ar fi fost interesat în 2009, 2010, 2011, dacă l-ar fi tras de urechi pe Lăzăroiu, pe Sulfina Barbu, pe Botiş - la POSDRU, dacă vorbim, sau în alte domenii - în mod sigur nu am fi fost obligaţi astăzi să plătim prostiile şi hoţiile făcute în 2009-2011", a afirmat Ponta.

De asemenea, Ponta va mai discuta cu preşedintele Comisiei Europene despre calendarul aderării la Schengen, despre alocările în exerciţiul bugetar 2014-2020, integrarea socială a romilor, precum şi despre o procedură transparentă de numire a procurorului general şi a şefului DNA.
 


Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite