Ponta a vizitat Muzeul fostului lagăr nazist de la Auschwitz-Birkenau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta se află în Polonia, unde a vizitat Muzeul fostului lagar nazist de la Auschwitz-Birkenau, pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului şi a reitera că Romania îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile făcute de autorităţile române din acea perioadă, informează Guvernul.

În intervalul mai-iunie 1944, aproximativ 132.000 de evrei au fost deportaţi din nordul Transilvaniei, aflat sub ocupatie, la Auschwitz.

„Am venit astăzi aici pentru a mă închina cu respect în faţa tuturor vieţilor nevinovate care au fost pierdute şi a destinelor distruse în lagărele de concentrare de la Auschwitz şi Birkenau. Omenirea nu trebuie să uite niciodată una dintre cele mai tragice pagini ale istoriei sale, iar noi va trebui să ne asigurăm că asemenea atrocităţi nu se vor mai repeat", a scris Ponta în registrul muzeului.

Surse oficiale au declarat, vineri, pentru Mediafax, că premierul Victor Ponta se va afla în Polonia la finele aceste săptămâni, în vizită privată la invitația omologului său polonez Donald Tusk, unde va asista la partida de fotbal dintre Cehia și Polonia, din cadrul Campionatului European.

„Deplasarea premierului are loc în contextul întâlnirii la nivel înalt organizată la începutul lunii iunie în România, care i-a avut ca organizatori pe Victor Ponta şi Donald Tusk, primul-ministru al Poloniei. Ca urmare a succesului evenimentului organizat la Bucureşti şi în semn de mulţumire pentru concluziile trasate în Capitala României, Donald Tusk l-a invitat pe Victor Ponta să participe la oricare din meciurile de la Campionatul European programate în ţara sa. Premierul Poloniei s-a declarat atunci extrem de mulţumit de întâlnirea cu Victor Ponta, subliniind că s-au înţeles «de la prima privire», dar şi că primul-ministru al României se bucură, prin prezenţele confirmate de la Bucureşti, de încredere la nivel European", au declarat sursele.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite