Ponta, despre verificarea lui Funeriu: Să se aplice legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că verificarea situaţiei angajării lui Daniel Funeriu la Administraţia Prezidenţială nu ţine de competenţa sa directă şi a cerut să se aplice legea.

„Să se aplice legea. Nu ştiu la ce vă referiţi. M-aţi întrebat ceva ce nu ţine direct de competenţa mea ca prim-ministru şi am spus că fiecare ministru îşi face datoria şi aplicăm legile", a spus Ponta.

Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare, a anunţat, luni, ministrul Liviu Pop.

„Din punct de vedere al studiilor medii, nu are diplomă de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului niciun document care să arate echivalarea studiilor", a spus ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

Întrebat dacă Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente şi în calitate de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a răspuns: „În calitate de demnitar, nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii".

Liviu Pop a precizat că aşteaptă rezultatul Inspecţiei Muncii.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu ocupă, din 10 februarie, funcţia de consilier prezidenţial.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite