Victor Ponta: Eliminarea subvenţiei la încălzire, atac la primăriile USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD şi co-preşedinte al USL, Victor Ponta, a declarat că eliminarea de către Guvern a subvenţiei la încălzire este o măsură strict politică, prin care puterea atacă primarii PNL şi PSD din oraşe.

Ponta a afirmat că soluţia adoptată de Guvernul Boc în privinţa subvenţiei la încălzire, prin transformarea în ajutoare sociale, este total politică.
"Primarii USL se vor trezi în imposibilitatea de a asigura plata încălzirii şi a apei calde, în timp ce, pe ocolite, primarii PDL, cum este cazul la Arad şi la Braşov, vor primi bani de la bugetul de stat. Guvernul Boc foloseşte o măsură care ar trebui să fie generală, ca un nou element de luptă pentru alegerile locale de la anul, este o distrugere şi sancţionare a oraşelor conduse de primari PSD şi PNL", a spus preşedintele PSD. El a adăugat că prin transformarea subvenţiei în ajutor social mai mult de un milion de familii nu vor mai beneficia de sumele respective.
"Pentru primarii PSD şi PNL se vor face dosare penale înainte de alegeri, că au fraudat ajutoarele sociale, cum a spus Sebastian Lăzăroiu, probabil ca să treacă la putere, iar pentru primarii PDL se vor da bani în plus de la bugetul de stat", a afirmat Ponta. .
Potrivit lui Ponta, liderii USL vor discuta şi cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi cu consilierii generali situaţia subvenţiei în Capitală.
La rândul său, primarul PSD din Iaşi, Gheorghe Nichita, a explicat că, prin eliminarea subvenţiei la plata gigacaloriei, administraţiile locale vor putea asigura un tarif mai mic al gigacaloriei pentru utilizatorii casnici doar în măsura în care vor primi din partea Guvernului fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale.
El a afirmat că, prin redirecţionarea banilor de la bugetul de stat, Guvernul ajută indirect primăriile conduse de PDL, un exemplu fiind faptul că Primăria Cluj-Napoca a primit în acest an un miliard de lei în plus, faţă de anul trecut, din bugetul de stat, în timp ce Primăria Iaşi a primit, faţă de anul trecut, o sumă cu 900 milioane mai mică.
Nichita a mai spus că primarii oraşelor se vor întâlni, luni, cu ministrul Sebastian Lăzăroiu, pentru o nouă discuţie despre modalitatea subvenţionării gigacaloriei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite