Ponta, despre refuzul şefului PPE: A fost grosolan şi agresiv. Aşa ceva nu s-a mai văzut în PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta spune că i-a solicitat o întâlnire şefului PPE, Joseph Daul, pe care acesta din urmă o confirmase iniţial. Ulterior, Daul a dat un comunicat prin care refuza dialogul cu prim-ministrul român până când acesta nu respectă deciziile CCR. Ponta spune că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în Parlamentul European.

Şeful Executivului a explicat că a făcut o solicitare în calitate de reprezentant al României către toţi liderii grupurilor parlamentare din PE, spunând că s-a adresat inclusiv preşedintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, "chiar dacă declaraţiile domniei sale la adresa României au fost cel puţin exagerate".

Ponta a declarat că atât Daul, cât şi restul liderilor grupurilor politice principale i-au confirmat întâlnirile stabilite. "La un moment dat, (n.r. - Joseph Daul) a dat un comunicat de o agresivitate şi chiar o grosolănie pe care nimeni nu a mai întâlnit-o aici, în Parlamentul European, unde oamenii respectă nişte reguli pe care noi uneori la Bucureşti nu le respectăm: <<Nu mă văd cu Ponta decât după ce respectă toate deciziile CCR>>", a povestit premierul, miercuri seara, la Realitatea TV.

După ce a ţinut să reitereze că respectă deciziile CCR, Ponta a afirmat: "Faptul că un lider de grup politic pune condiţii unei ţări, nu s-a mai întâmplat până acum. Nu am reacţionat în niciun fel. Am considerat însă că genul acesta de reacţie explică de ce partidul domnului Daul a pierdut alegerile în Franţa şi de ce probabil şi PDL-ul le pierde în România. Genul acesta de agresivitate e sancţionat de oameni".

Preşedintele grupului Popularilor Europeni, Joseph Daul, a refuzat să-l primească pe premierul român Victor Ponta, care a început miercuri o vizită la Bruxelles în încercarea de a calma criticile şi temerile mai multor lideri europeni în privinţa funcţionării statului de drept şi garantării independenţei justiţiei.

„Tocmai mi-a cerut, acum zece minute, să mă întâlnesc cu el. L-am refuzat", a spus liderul popularilor europeni care s-a întâlnit în cursul după amiezii de miercuri cu liderii PDL conduşi de Vasile Blaga. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite