Ponta se dezice de proiectul iniţiat de Ecaterina Andronescu: Nu cred că poţi fi student fără BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Victor Ponta a acuzat TVR că dezavantajează Opoziţia
Preşedintele PSD Victor Ponta a acuzat TVR că dezavantajează Opoziţia

Liderul PSD Victor Ponta spune că nu el nu este de acord ca un tânăr care nu are bacalaureatul să intre la facultate, dar a subliniat că problema semnalată de legea colegilor săi pe acest subiect există şi că trebuie rezolvată de Guvern, nu de opoziţie.

Ponta a declarat luni că nu a fost consultat de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, în privinţa proiectului de lege care-i vizează pe cei care n-au luat BAC-ul şi că personal crede că nu aceasta este soluţia. "Acel proiect, și nu voi interzice unui parlamentar să depună proiecte, acel proiect nici din punctul meu de vedere nu a fost discutat în cadrul USL, nu este soluția pentru problemă, dar ridică de fapt o problemă reală: 100 de mii de tineri în acest moment, care nu au luat bacalaureatul nu au niciun statut social. (...) E datoria Guvernului Boc să spună ce face și care e soluția pentru cei 100 de mii de tineri, iar noi opoziția îl vom sprijini în acest sens. Boc parcă e liderul opoziției, el doar critică ce fac alții, dar el nu face nimic", a comentat Ponta.
Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu au depus o iniţiativă legislativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Coiniţiatori ai proiectului legislativ apar peste 30 de senatori PSD. Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie la facultate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite