Ponta, o relaţie specială cu Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD şi premierul Ungureanu poartă discuţii telefonice ocolindu-l pe Antonescu.

Ultima apariţie televizată a prim-ministrului Răzvan Ungureanu a readus în discuţie chestiunea relaţiilor dintre premier şi preşedintele PSD Victor Ponta, în condiţiile în care liderul PNL Crin Antonescu nu participă la discuţiile dintre cei doi. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seară, că l-a sunat pe preşedintele PSD Victor Ponta, invocând nevoia unei întâlniri cu Opoziţia pentru discutarea priorităţilor legislative.

„Mă va ierta domnul preşedinte Ponta şi vă fac o confidenţă, chiar dacă n-am avut această înţelegere cu Domnia Sa. Noi ne-am auzit la telefon şi în această după-amiază. A fost un telefon pe care am considerat că este normal să-l dau. Nu e vorba de o consultare", a mărturisit Ungureanu. Întrebat dacă a avut o astfel convorbire telefonică şi cu Crin Antonescu, premierul Ungureanu a răspuns că nu a apucat să îl contacteze, dar că-l va suna şi pe preşedintele liberal.

Primul apel

Discuţia telefonică din seara de marţi, dintre Ungureanu şi Ponta, nu este prima de acest fel. În urma desemnării sale ca prim-ministru, Ungureanu l-a sunat pe preşedintele PSD Victor Ponta, cerându-i acestuia o întrevedere legată de formarea noului Guvern. Ponta i-a comunicat, la acea vreme, că nu are nimic împotriva unei discuţii, dar că decizia politică a USL, de a nu participa la votul de învestitură, nu se schimbă.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a susţinut atunci că nu găseşte nimic rău în faptul că premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a sunat pe Ponta, şi nu pe el. Antonescu a comentat cu ironie că acest lucru constituie „un progres al telecomunicaţiilor" între două persoane care se simţeau „mai apropiate". „Nu găsesc nimic rău, suntem oameni civilizaţi. Avem telefoane, de asta am şi spus că e un progres al telecomunicaţiilor. L-a sunat pe Victor Ponta, nu ştiu, poate personal se simţeau mai apropiaţi. Putea foarte bine să mă sune pe mine. O fi tras la sorţi, nu ştiu. Aşa s-a nimerit", a subliniat Antonescu.

Crin Antonescu, supărat

La procedura de învestire ca prim-ministru a lui Mihai Răzvan Ungureanu, în plenul Parlamentului, Victor Ponta a susţinut un discurs surprinzător, din care a lăsat să se înţeleagă că Opoziţia ar putea colabora cu viitorul premier.Imediat după discursul lui Ponta, Antonescu a reacţionat, spunând că liderul social-democrat îi este „mai puţin drag". „Nu am avut o ceartă, dar mai multe discuţii. (...) Noi nu lucrăm aici pe sentimente. Noi lucrăm pe obligaţii pe care le avem faţă de milioane de oameni", a afirmat copreşedintele USL Crin Antonescu. Premierul Ungureanu a catalogat, marţi seară, discursul susţinut de Ponta în Parlament drept „proba revelatorie a unui tip de comportament politic dezirabil".

"Noi ne-am auzit la telefon şi în această după-amiază. A fost un telefon pe care am considerat că este normal să-l dau.''
Mihai Răzvan Ungureanu prim-ministru

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite