Ponta: "Un miliard de lei avem în plus încasări numai prin oprirea reţelei care căpuşa conducerea ANAF"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat în şedinţa de Guvern de marţi că, în urma opririi unei reţele "care căpuşa conducerea ANAF", în trei luni s-au economisit un miliard de lei. Prim-ministrul şi-a îndemnat Cabinetul să oprească acele "mini-căpuşe pe bani".

"Vă pregătiţi pentru rectificare. Domnul vicepremier a plecat câteva zile să se pregătească pentru bătălia cu dumneavoastră. Banii sunt cei pe care îi ştiţi. Îi împărţim cât putem mai bine, dar vă anunţ, în baza datelor puse la dispoziţie de ANAF, că numai scoţând reţelele de evaziune fiscală şi de contrabandă care conduceau ANAF-ul, am economisit în trei luni vreun miliard de lei, ca să ştiţi cât ne costa o reţea care era la vârful ANAF-ului. Numai de acolo... nici nu ştiu dacă era portocalie. Era... ce culoare au euro? Că la dolari ştim. Un miliard de lei avem în plus încasări, numai din oprirea reţelei care căpuşa conducerea ANAF", a declarat Ponta în şedinţa de Guvern.

De asemenea, el i-a rugat pe colegii din Guvern să oprească "aceleaşi mini-căpuşe pe bani", fiindcă resursele financiare sunt limitate. "Trebuie ca dumneavoastră fiecare, în fiecare minister, să opriţi aceleaşi mini-căpuşe pe bani, pentru că aveţi foarte puţini bani şi nu vă puteţi permite să-i mai lăsaţi să se ducă la aceleaşi zone şi aceleaşi firme care, după aceea, ştiţi că vă treziţi că sponsorizează pe cei care ne critică acum", a arătat premierul.

La vârful Administraţiei Financiare s-a aflat până de curând Sorin Blejnar. În momentul de faţă, acesta este anchetat, alături de mai multe persoane, pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind de peste 15 milioane de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite