Ponta: Sunt lucruri mult mai importante decât numirea doamnei Pivniceru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Este un semn de responsabilitate să vii la serviciu şi să faci ceea ce prevede legea, a declarat premierul Victor Ponta, joi, înainte de şedinţa CSM unde se va aproba demisia din magistratură a Monei Pivniceru, şi la care participă în calitate de ministru al Justiţiei.

„Cred că sunt lucruri mult mai importante decât numirea doamnei Pivniceru, oamenii fiind foarte nemulţumiţi şi neîncrezători în instituţiile statului. Fie că au văzut ce s-a întâmplat la CC, fie că au văzut ce s-a întâmplat la CSM, ori judecătorii, procurorii, magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor. Să fie responsabili. Astăzi, am în şedinţa de Guvern propunerea de rectificare a bugetului, pentru Justiţie nu se bate nimeni. Sigur, o să prezint eu lucrurile, dar vorbim de un ministru al Justiţiei“, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că tot astăzi ar trebui să se ia decizia privind amânarea intrării în vigoare a Codului de procedură civilă, însă „neavând un CSM care să funcţioneze, nu ştim exact care este opinia oficială a CSM“.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, însă nu a existat cvorum şi şedinţa a fost amânată pentru astăzi.



Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite