Ponta, despre o eventuală demisie a lui Băsescu: O să rămân un veşnic naiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară la un post TV că va rămâne un veşnic naiv în ceea ce priveşte promisiunea lui Traian Băsescu de a demisiona ca urmare a modificării Constituţiei.

„Nu exclud faptul că, după modificarea Constituţiei, poate că preşedintele se va ţine de cuvânt. Ştiţi că a zis că dacă modificăm Constituţia demisionează. Eu o să rămân un veşnic naiv, chiar dacă şi-a dat de zece ori cuvântul şi nu şi l-a ţinut niciodată“, a spus Ponta, la Realitatea Tv.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, în mai multe rânduri, că este dispus să demisioneze şi să-şi scurteze mandatul, în schimbul revizuirii Constituţiei.

Victor Ponta a anunţat, pe 21 august, că va propune o amplă reformă constituţională astfel încât noua lege fundamentală să prevadă atribuţii mai clare ale instituţiilor, precum şi un sistem de control între puteri şi mijloace astfel încât să fie evitate pe viitor tragedii precum „regimul Băsescu“, potrivit Mediafax.

„Trăgând învăţămintele din această experienţă, care a arătat că în România nu funcţionează regulile democratice (...) voi propune Guvernului, apoi Parlamentului, o amplă reformă constituţională“, a spus Ponta care este de părere că „în noul sistem constituţional trebuie să fie fie prevăzute atribuţiuni mai clare ale Parlamentului, ale preşedintelui şi Guvernului“.

El a mai spus că noua Constituţie va trebui să prevadă un sistem de control între puterile statului, precum şi mijloace care să asigure că pe viitor vor fi evitate "tragedii" precum "regimul Băsescu".




Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite