Ponta: Voi face public documentul care atestă că Băsescu voia să facă un megaminister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a spus luni seara că, pentru a nu mai fi acuzat că minte că Traian Băsescu plănuia "un megaminister de Externe", va studia cu juriștii lui legalitatea publicării documentului pe care vrea să-l dea presei.

Ponta a spus la Antena3 că a plecat de la ședința CSAT, "pentru că pe ordinea de zi, consilierii dlui președinte Băsescu aduseseră documente și propuneri care semnificau, dacă le-ar fi acceptat, ca practic Guvernul României să se mute la CSAT" și a precizat că "l-a auzit pe dl Cristian Diaconescu (consilierul lui Traian Băsescu, n.red.) spunând că nu este adăvărat, că nu s-a prestat un document cu un megaminister al Afacerilor Externe".

"O să studiez cât este de secret și mâine o să-l dau public pentru că mă deranjează minciuna, mă deranjează foarte tare minciuna vădită", a mai spus Ponta.

El a reiterat că președintele Băsescu "voia să facă un megaminister de Externe" și "mâine o să dea documentul ca dl Cristian Diaconescu să nu mai spună că nu a existat", notează NewsIn.

Consilierul prezidențial, Cristian Diaconescu a spus dumincă seara la Realitatea TV despre acest subiect că "nu există nicio structură", iar "diplomaţia publică este un exerciţiu de coordonare care depăşeşte nivelul de propagandă şi de brand de ţară".

"Nu poţi infiinţa o instituţie cu subiect şi predicat şi cu personalitate juridică care să se ocupe de asta. Informaţia este falsă de la cap la coadă", a mai spus Diaconescu referitor la declarațiile premierului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite