Ponta: Eu îl dispreţuiesc pe Băsescu. Dacă revine la Cotroceni nu voi participa la ședințele CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că dacă CCR va decide că Traian Băsescu trebuie să rămână la Cotroceni, el nu îl va împiedica să îşi exercite atribuţiile de preşedinte, dar nu se va afişa cu el şi nici nu va participa la şedinţele CSAT.

"Nu e preşedintele meu. Până acum l-am acceptat, chiar dacă nu l-am votat. O să fac tot posibilul să nu interferez cu domnia sa în niciun fel, dacă Curtea Constituţională decide ca el să se întoarcă la Cotroceni. Un preşedinte care nu are nici guvern, nici majoritate parlamentară, se duce la Bruxelles ca să să plimbe, nu să reprezinte România. La CSAT nu voi participa. Dacă are acte importante poate să mi le trimită şi le semnez. Eu nu am ce să discut cu domnul Băsescu. Dar să fie clar: eu nu voi bloca funcţionarea instituţională. Dar un om care, dincolo de faptul că mi-a spus că-s puşcăriabil, e atât de incoerent, e un pericol pentru România. Vreau să stau cât mai departe de el", a precizat Victor Ponta.

Premierul a menționat faptul că Traian Băsescu este un președinte ilegitim și pentru că nu își dorește ca acesta să fie legitimat nu se va afișa alături de el.

"Domnul Băsescu e o ruşine pentru România şi nu mă poate obliga nimeni să mă afişez cu ruşinea României. E un preşedinte ilegitim şi orice afişare a mea cu el l-ar legitima.

Din moment ce 8.5 milioane de români au venit la vot şi au spus un lucru, faptul că Traian Băsescu prin şmecherii îşi mai ţine scaunul o perioadă va fi decontat de PDL în toamnă la alegerile parlamentare. Mă prezint în noiembrie la alegeri şi mă supun judecăţii oamenilor, dacă programele îi satisfac pe români, voi rămâne încă patru ani prim ministru. Eu nu-l voi bloca pe domnul Băsescu, pur şi simplu nu vreau să-l legitimez", a spus premierul.

Victor Ponta a vorbit și despre relația pe care a avut-o cu președintele Traian Băsescu.

"Eu nu sunt supărat pe domnul Băsescu, eu îl dispreţuiesc. De fiecare dată când, cu bună credinţă, am vorbit cu domnul Băsescu, răspunsul domniei sale a fost un cuţit înfipt în spate. O dată, de două ori, de trei ori. Dacă CCR va decide că în pofida votului românilor el trebuie să mai stea acolo, eu nu-l voi împiedica în niciun fel, dar nici nu-l voi legitima. Pentru că ar însemna să-i jignesc pe oamenii care au votat", a mai spus el

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite