Ponta îl va suna diseară pe Băsescu pentru a obține o întrevedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta îl va suna în această seară pe președintele Traian Băsescu pentru a stabili o întâlnire pentru mâine. Prim-ministrul a precizat că îi va solicita șefului statului mandat pentru a reprezenta România la Bruxelles.

"A rămas stabilit de când am fost la Cotroceni, există şi în stenograme, preşedintele mi-a propus să avem o întâlnire. În drum spre aeroport în mod sigur îl caut pe preşedinte şi, în funcţie de programul domniei sale, stabilim întâlnirea (...) Eu voi solicita o întrevedere pentru mâine", a declarat Victor Ponta la Bruxelles.

Premierul a solicitat întrevederea pentru a discuta despre stadiul negocierilor privind alocările pentru România în exerciţiul financiar 2014-2020 al UE.

Pentru a obține mandat de a reprezenta România la reuniunea Consiliului European de la sfârșitul lunii, Ponta este dispus să meargă "și cu o hârtie". "Voi cere mandat în baza deciziei CCR", a adăugat prim-ministrul.

Ponta spune că nu se supără indiferent de ce decizie va lua președintele. "Decizia aparține însă președintelui și nu va fi nici o supărare, în niciun fel", a spus liderul USL.

Totuși, dacă va merge, Ponta spune că va încerca să obțină "un rezultat cât mai bun pentru România". "Aici nu e vorba de faptul că vreau să vin să mai fac o poză la Bruxelles, ci e vorba de faptul că am fost implicat în aceste negocieri și cred că în baza implicării pot să reprezint România bine", a conchis Ponta.

Reprezentarea României în Consiliul European a iscat un scandal puternic în vara acestui an. În cele din urmă, disputa a fost tranşată de Curtea Constituţională, care a spus că preşedintele este cel care reprezintă România la Bruxelles.Asta, după ce premierul Victor Ponta deja reprezentase România în consiliu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite