Victor Ponta susţine alocarea unei cote pentru candidaturile femeilor la alegerile din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus femeilor social-democrate, reunite la şcoala politică din Mamaia, că le va sprijini în stabilirea unei cote care să le fie alocate pentru candidaturi la alegerile din 2012.

Ponta a afirmat că este momentul ca această cotă, despre care s-a tot discutat în ultimii ani, să nu mai fie amânată.
Pe de altă parte, social-democratul a cerut organizaţiei de femei să promoveze mai multe programe privind educaţia socială. "Avem o uriaşă problemă de educaţie (...) Dacă acasă nu le spune nimeni să citească (tinerilor, n.r.) sau să vorbească corect, dacă acasă toată lumea le spune să mănânce hamburgheri şi coca-cola şi să nu se ducă la stomatolog i dacă acasă văd că mama, tata, toată lumea se bate şi se înjură în familie, putem noi să facem orice cu şcoala cu spitalul și cu poliţiştii. Asta e o problemă foarte rar abordată în politică, pentru că nu se rezolvă pe termen scurt (...) oricum, dacă facem ceva nu se simte până la anul când sunt alegeri", le-a spus Ponta femeilor din PSD.
Liderul social-democraţilor a ţinut să-şi exprime admiraţia faţă de tăria reprezentantelor sexului frumos din partid. "Trebuie să fii şi foarte rezistentă, mult mai rezistentă decât bărbaţii, pentru că dincolo de atacurile politice care există şi sunt normale, ai un atac în plus, că <<vine femeia asta, cine a trimis-o, a cui este, protejata cui?>> (...) E o problemă de rezistenţă, de multe ori nu aş rezista la tot ce rezistă Olguţa (Vasilescu, n.r.) la bătăliile respective, e complicat. Cele care vor să iasă trebuie să-şi asume şi această bătălie în plus", a remarcat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite