Ponta îşi mai ia un consilier străin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democratul Victor Boştinaru a declarat, duminică seară, la Antena 3, că europarlamentarul italian Pino Arlacchi va fi consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Arlacchi este membru al Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European. Eurodeputatul italian este şi vicepreşedinte în delegaţia pentru relaţia cu Afganistan, dar şi membru al Comisiei pentru afaceri externe.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului European, Arlacchi a fost "expert în cadrul organului consultativ antimafia al regiunii Calabria (2007-2008), consultant al comisiei parlamentare instituite pentru chestiunile legate de mafia (1984-1987); deputat în Camera Deputaților din partea Partidului Democrat de Stânga (Partito democratico della sinistra) (1994-1996); vicepreședinte al comisiei parlamentare instituite pentru chestiunile legate de mafia (1994-1996) şi consilier special al Ministrului de Interne pentru înființarea Direcției de cercetări antimafia (DIA) (1991-1994).

La începutul lunii iulie, Ponta a anunţat că Wesley Clark, fost comandant NATO şi candidat la alegerile prezidenţiale din 2004, îl va consilia pe probleme strategice, de securitate şi economie.

În urmă cu câteva zile, Dante Stein, fiul fostului proprietar al companiei AutoItalia, Herbert Stein, a fost numit consilier onorific al premierului Victor Ponta, printr-o decizie semnată de şeful Executivului.

Informaţia privind numirea lui Arlacchi nu a fost confirmată de către Executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite