Ponta: "Dacă sunt prea mulţi bugetari în anumite locuri, trebuie reduse posturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Liderul PSD Victor Ponta a explicat de unde va face rost de bani pentru a le oferi bugetarilor salariile de dinainte de tăieri, aşa cum a promis că va face dacă va ajunge la guvernare.

"În acest moment, pe salarii tăiate, anvelopa salarială bugetară ar fi de 37,5 miliarde, iar cu Fondul Monetar s-a convenit asupra a 39 de miliarde, deci un supliment, şi ar putea fi acoperite aceste salarii prin reducerea din cheltuielile de bunuri şi servicii, cu încă 6 miliarde.

Dacă sunt prea mulţi bugetari în anumite locuri, trebuie reduse posturi, dacă sunt salarii prea mari în zona bugetară, trebuie reduse. Dar nu poţi să tai 25% de la toţi, pentru că vei nemulţumi pe toată lumea. Trebuie să începem să lămurim situaţia cu cei angajaţi strict politic - sunt vreo 6.000.

Avem peste 20.000 de persoane cu salarii de peste 50 de milioane în administraţia bugetară şi trebuie văzut ca cei care au salarii prea mici să poată primi înapoi măcar salariul pe care l-au avut înainte", a spus Victor Ponta, la Realitatea TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite