Ponta, despre braconierul omorât de urs: Şi-a cam căutat soarta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la sediul PSD, că a doua persoană care a decedat în urma atacului unui urs din Dâmboviţa, respectiv braconierul,„şi-a cam căutat soarta“, calificând braconajul o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită.

„Cazul al doilea a fost al unui braconier care, ca să spun aşa, are o parte importantă din vină pentru ceea ce s-a întâmplat. (...) Din păcate, cel care a decedat şi-a cam căutat soarta, ca să spun aşa, şi pentru mine braconajul este o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită“, a precizat premierul.

Ponta a ţinut să precizeze că nu el a decis ca ursul să nu mai fie împuşcat, arătând că această hotărâre aparţine specialiştilor.
„Nu am decis eu, din păcate nu mă ocup şi de problema urşilor, dar sunt convins că măsurile pe care le propun specialiştii sunt cele mai bune(...) Trebuie împruenă cu ONG-urile şi specialiştii să facem un studiu serios să vedem totuşi ce se întâmplă. Nu ne apucăm acuma să omorâm urşii din ţară, dar pe de altă parte categoric trebuie să protejăm populaţia. E clar că de mult timp nimeni nu s-a mai gândit serios la ce se întâmplă şi, uitaţi, am avut asemenea tragedii“, a spus Ponta.
Ilie Leotescu, în vârstă de 63 de ani, a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de un urs, în două localităţi învecinate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite