Ponta anunţă prima măsură pe care ar lua-o guvernul USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD a declarat că prima măsură pe care ar lua-o USL în momentul preluării guvernării ar fi scăderea CAS, nu creşterea veniturilor, arătând că scopul ar fi crearea de locuri de muncă.

"Cei de la FMI au spus că nu există în acest moment resurse bugetare pentru creşterea salariilor şi pensiilor, că s-ar putea din luna iunie, dar asta rămâne de văzut. Noi am calculat ce înseamnă o creştere cu 5% a salariilor: ar însemna 0,8% PIB, adică un miliard şi ceva de euro.

M-a întrebat dl Franks dacă asta ar fi prima măsură pe care am lua-o. Ne-am gândit: aceeasi implicaţie ar avea-o scăderea CAS cu 5%. Primul lucru am scădea CAS. E o măsură care are ca scop să creeze noi locuri de muncă", a anunţat Ponta la Realitatea TV

"Cred că sunt salarii şi pensii ce ar trebui crescute imediat ce se va putea, cu 10 %-15 %, şi sunt altele care n-ar trebui să crească deloc. Un criteriu care se aplică peste tot e asigurarea unui nivel minim de trai. Nu că cel cu 50 milioane nu ar mai merita o creştere de 5%, dar nu îi sunt absolut necesari, spre deosebire de cei cu 5 milioane", a completat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite