Ponta amenință prefecții: La două cartonașe galbene, plecați acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a teleconferențiat, vineri, cu noii prefecți ai județelor, prezentându-le principiile guvernării Ponta. Premierul a subliniat că prefecții nu se supun partidelor, indiferent de culoarea politică, ci se supun legii, atrăgându-i în acest context atenția și prefectului Constanței asupra greșelilor sale.

Ponta a subliniat că pedeapsa pentru nerespectarea legii și partizanat politic este mazilirea din funcție.

„Prefecții nu primesc ordinele de la niciun partid politic, nici de la partidele care au fost până acum la guvernare, nici cele care sunt acum la guvernare. Vor fi situații în care voi trece direct la cartonașul roșu. Ieri, prefectul Constanței a primit un cartonaș galben de la mine. Toate deciziile prefecțiilor se supun legii, nu partidelor. Vă voi înlocui din funcție dacă nu vă respectați atribuțiile legale", a spus Ponta.

Premierul a atras atenția și asupra necesității organizării unor alegeri corecte.

„Este esențial pentru modul în care vă prezentați în fața cetățenilor ca alegerile din iunie să se desfășoare ireproșabil. Nu accept niciun fel de abatere de la lege. Vă cer ca pe 10 iunie să arătăm că se pot organiza alegeri corecte în care instituțiile statului își fac rolul de arbitru", a mai spus Ponta.

O altă problemă pe care prefecții numiți de Ponta trebuie să o aibă în vedere este preocuparea pentru siguranța cetățenilor și, deci, combaterea grupurilor de crimă organizată.

„Am o preocupare absolută pentru siguranța cetățenilor. Am transmis aceasta și ministrului de Interne și ministrului delegat pentru Administrație, pentru a declanșa o campanie de combatere a grupurilor organizate și a violențelor de orice fel. Nu vreau să mai aud de polițiști care au legătură cu lumea interlopă, care se tem de lumea interlopă sau care au interese în lumea interlopă", a spus prim-ministrul în cadrul videoconferinței cu prefecții.

Victor Ponta a subliniat și necesitatea pregătirii administrațiilor locale în cazul unor situații de urgență, astfel încât să nu fie luați pe nepregătite.

„Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru situații de urgență. Pot apărea inundații. Nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat iarna aceasta. Vreau să fim pregătiți pentru tot ce e mai rău, ca să nu se întâmple nimic rău. Vă rog să fiți pregătiți pentru orice situație de urgență", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite