Victor Ponta: Noi ne dorim alegeri cât mai repede, chiar şi simultan, care să nu fie fraudate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta (stânga) şi Crin Antonescu caută formula câştigătoare pentru localele din 2012
Victor Ponta (stânga) şi Crin Antonescu caută formula câştigătoare pentru localele din 2012

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL agreează orice variantă care ar putea grăbi organizarea alegerilor, care însă să nu fie fraudate.

"Noi ne dorim alegeri cât mai repede, alegeri care să nu poată fi fraudate, pentru a îndepărta cât mai rapid un regim care a făcut numai rău României", a afirmat Ponta.
Liderul social-democrat a precizat că PSD şi PNL se pot "adapta" la variante legate de sistemul de vot sau de calendarul alegerilor parlamentare şi locale, inclusiv în ipoteza comasării acestora.
Ponta a mai spus că, deocamdată, nu se pune problema unor eventuale negocieri cu arcul guvernamental pentru sistemul de vot şi calendarul alegerilor, în condiţiile în care majoritatea parlamentară a modificat modalitatea de alegere a primarilor fără a consulta opoziţia.
Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că, teoretic, este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie, care va lua o decizie în acest sens.
Întrebat dacă este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, premierul a răspuns: "Nu este o discuţie nouă aceasta, ea a avut loc şi cu mai mult timp în urmă. Teoretic este posibilă, vom analiza oportunitatea ei şi vom lua o decizie în acest sens".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite