Ponta: Pe 30 iulie niciun creştin-democrat german nu îi va mai jigni pe românii. Ce, suntem colonie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este convins că pe 30 iulie, imediat după referendumul de demitere a şefului statului, niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că România este o dictatură, el întrebând, retoric: "Ce, suntem colonie?".

„Sunt convins că pe 30 iulie niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că suntem vreo dictatură. Eu ştiu că şi în Germania oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat că încearcă să le explice creştin-democraţilor germani faptul că nu Guvernul român l-a suspendat din funcţie pe Traian Băsescu, ci Parlamentul, uzând de o procedură constituţională: „Creştin democraţii germani ori toţi au fost păcăliţi, ori... Toţi vorbesc de Guvernul care l-a suspendat pe prietenul lor, domnul Băsescu, şi eu tot încerc să le spun că nu l-a suspendat niciun Guvern. În Constituţia României se spune foarte clar că Parlamentul poate să-l suspende pe preşedinte şi Parlamerntul l-a suspendat.

Ponta vrea o campanie normală

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că formaţiunile componente ale USL, împreună cu forţele civice, vor face o campanie normală şi hotărâtă în ceea ce priveşte referendumul de demitere a preşedintelui. De asemenea, Ponta a subliniat că nu va răspunde atacurilor lui Traian Băsescu şi Vasile Blaga.

„Vom face o campanie normală, hotărâtă, pentru referendumul din 29. Nu voi răspunde la atacurile la persoană ale domnului Băsescu, ale domnului Blaga şi ale celorlalţi şi o să mă ocup 98% din timpul meu până pe 29 iulie cu activitatea guvernamentală", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Hotărârea Parlamentului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi cea de convocare a referendumului pentru demiterea şefului statului au fost publicate, vineri seară, în Monitorul Oficial. Referendumul urmează să aibă loc în data de 29 iulie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite