Ponta: ”Voi merge la ședințele CSM până se va întruni cvorumul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că va merge, mâine, la şedinţa CSM în care speră că se va lua act de demisia Monei Pivniceru. Dacă nu va fi cvorum, a adăugat Ponta, se vor convoca şedinţe până când acesta se va constitui, sau până când Senatul constată că membrii CSM nu-şi exercită atribuţiile.

"Mâine (joi, n.r.) la 9.00, o să merg la CSM şi o să merg până ei fac cvorum. Sunt foarte încăpăţânat", a spus premierul, la Antena 3. El a adăugat că spercă că "această noapte să fie un sfetnic bun".

Prim-ministrul a declarat că Pivniceru rămâne în continuare propunerea sa pentru portofoliul Justiţiei, indiferent de un eventual alt punct de vedere al preşedintelui Băsescu. "Voi continua să o propun pe doamna Mona Pivniceru ca ministru al Justiţiei, nu voi face nicio altă nominalizare", a spus el.

"Domnul Băsescu şi-a propus, a zis-o de o mie de ori: <<să n-ajungă cumva Ponta prim-ministru>>. E, uite c-a ajuns. La fel acum, cred că stă în garajul domniei sale devenit faimos şi zice <<Domne, să n-ajungă Mona Pivniceru ministru>>. O să ajungă ministrul Justiţiei, sunt convins de lucrul ăsta", a precizat premierul.

În opinia sa, preşedintele se teme de orice om pe care nu-l are la mână cu dosare sau care nu a reuşit să-l compromită.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, unde, din 7 august, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta, care a venit la CSM în calitate de membru de drept al Consiliului, el fiind ministru interimar al Justiţiei, a declarat că nu a fost întrunit cvorumul pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru, calificând situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite