Ponta: Voi decide asupra retragerii lui Cepoi din Guvern în urma discuţiei cu acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va decide asupra retragerii din Guvern a ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, în urma unei discuţii pe care o va purta cu acesta, el precizând că nu va aştepta decizia instanţei referitoare la acuzaţiile ce i se aduc ministrului de către ANI.

"Nu voi aştepta decizia instanţei. Voi lua o decizie după ce discut cu domnul Cepoi", a spus Ponta.
El a arătat că dacă instanţa se va pronunţa, iar acuzaţiile ANI se vor dovedi adevărate, atunci Cepoi va trebui să renunţe la funcţia de ministru şi va mai putea ocupa o funcţie publică timp de trei ani, potrivit legii.

"O să discut cu domnia sa. A fost o soluţie pe care domnul Cepoi a lucrat şi înainte de a fi Guvernul actual la ce se începuse atunci, acel proiect de lege al sănătăţii cu Raed Arafat. O să văd în ce stadiu e Legea sănătăţii, domnia sa a avut un mandat foarte clar şi cred că şi l-a îndeplinit foarte bine până acum", a spus Ponta.

El a arătat că Cepoi nu este membru de partid şi că a activat ca secretar de stat în Guvernul anterior.
Ponta a spus că el personal i-a solicitat lui Cepoi să rămână în Guvern şi să finalizeze draftul de lege a sănătăţii.
Ponta a arătat că, în aceste condiţii, nu e nicio problemă dacă Vasile Cepoi nu mai poate să rămână în continuare în Executiv.
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat marţi că dacă premierul îi cere demisia, va respecta această solicitare, altfel nu va pleca de la conducerea ministerului, pentru că nu vrea să facă jocul nimănui, precizând că ANI îi aduce acuzaţii grave şi suspectează că astfel "deserveşte pe cineva".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite