Ponta: Urăsc tot ce reprezintă Băsescu, a arătat că este tributar şantajului şi altor metode securiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a susţinut, la PRO TV, că sintagma "dottore" rostită de preşedintele Traian Băsescu doar cu puţin timp înainte ca el, ca prim-ministru, să fie acuzat de plagiat i-a dovedit încă o dată că actualul şef al statului rămâne tributarul "şantajului" şi altor metode securiste.

"Episodul acela mi-a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că preşedintele Băsescu va folosi întotodeauna, cât va fi în viaţă - şi îi doresc o viaţă cât mai lungă - şantajul şi armele cele mai murdare în politică. Acel episod mi-a dovedit că preşedintele Băsescu va rămâne întotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri să îmi descopere ", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

El a susţinut, fără să dorească să prezinte detalii, că preşedintele a încercat să îl şantajeze în acest fel. Premierul a completat că nu a fost un şantaj direct, dar că i-a dovedit că nu vor putea niciodată să gândească la fel şi că el nu o să "scormonească" în trecutul lui Băsescu să afle lucruri despre el.

"Asta este o gândire securistă. Eu am avut şansa naturală să am 17 ani la Revoluţie şi urăsc ceea ce domnul preşedinte Băsescu reprezintă", a adăugat Ponta.

El a precizat că respectă însă instituţia prezidenţială.

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat în iunie pe Victor Ponta şi i-a spus: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

La scurt timp după această declaraţie, premierul a fost acuzat de plagiat, revista Nature arătând că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă şi care indică faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite