Ponta: Şi Băsescu, şi Antonescu au impresia despre ministrul Justiţiei că are puteri mai mari decât are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a declarat că atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu au impresia că ministrul Justiţiei are puteri mai mari decât în realitate şi a explicat că el nu este şeful procurorilor, dar că îşi va exprima opinia în cadrul şedinţei CSM.

"Şi domnul Băsescu şi am văzut că şi domnul Antonescu au impresia despre ministrul Justiţiei că are puteri mai mari decât are. Eu nu sunt şeful procurorilor, nu am dreptul nici măcar să convoc CSM, dar am dreptul să îmi spun o părere şi o voi spune, dacă va fi cazul, în cadrul CSM, pentru explicaţii din partea doamnei Kovesi, eventual pentru acţiuni ale Inspecţiei Judiciare, pentru a se vedea cum ajung în presă convorbiri private şi înregistrate din dosare, cum este înregistrat un membru al CSAT, pentru că domnul Rus, la momentul la care era înregistrat, era membru al CSAT şi alte eventuale încălcări ale legii. Asta voi face în mod sigur", a spus Ponta la Realitatea TV.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu afirmaţia premierului Victor Ponta, care îi ceruse lui Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii, el precizând că dacă cineva terorizează vreun cetăţean, atunci ministrul Justiţiei trebuie să ia măsuri.

Antonescu a apreciat, că Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, este primul îndreptățit şi obligat să ia măsuri pentru a stopa aceste acţiuni, şi nu Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite