Ponta: Relațiile României cu SUA nu au fost afectate în ultima perioadă. Parteneriatul strategic este un lucru bun făcut de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a susținut, duminică seara, că relațiile României cu SUA nu au fost afectate în ultima perioadă și a precizat că există "o mulțime de lucruri de făcut împreună" cu americanii, lucruri pe care "le-am făcut și le facem în continuare".

"Eu consider poziția Statelor Unite, am considerat-o tot timpul, ca fiind echilibrată", a susținut Ponta la Realitatea TV.

De asemenea, Ponta a mai spus că "dl Băsescu a fost în toți acești ani un aliat fidel al Statelor Unite" și crede că "parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite este un lucru bun făcut de Traian Băsescu", în timpul mandatului acestuia, parteneriat care trebuie continuat.

Ponta a explicat că SUA își poate recăpăta încrederea în țara noastră "dovedind prin tot ceea ce face acest Guvern și a făcut de altfel" în această perioadă și a susținut că "aici lucrurile merg într-o direcție foarte clară", precizând că "avem o mulțime de lucruri de făcut împreună (n.r. - cu SUA) pe care le-am și făcut și le facem în continuare. "Până aici nu există nicio schimbare", a susţinut Ponta.

Cât despre vizita secretarului de stat american Hillary Clinton în România, premierul a explicat că "nu i-a confirmat nimeni dlui Marga acea vizită" și a subliniat că "au fost dorințele noastre".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite