Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE e în afara Constituţiei, dar să-l suspendăm pentru asta?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat, marţi, că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti este "în afara Constituţiei", dar că USL nu va declanşa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt.

Victor Ponta a declarat, întrebat fiind dacă participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul PPE este motiv pentru o nouă suspendare, că acest gest al şefului statului nu este un motiv pentru suspendare, dar "este un motiv ca pe viitor să avem preşedinţi care-şi respectă atribuţiile constituţionale".

"Participarea de mâine (n.r. - miercuri) a domnului Băsescu la o manifestare a unui partid politic este în afara Constituţiei. Dar să-l suspendăm pentru asta?", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a criticat-o pe Anca Boagiu, care declarase, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Victor Ponta are dreptul să participe la mitinguri politice, atunci preşedintele Traian Băsescu poate participa la Congresul PPE.

"Spre exemplu, doamna Boagiu, nu mă îndoiesc de inteligenţa domniei sale, mă îndoiesc totuşi de partea de onestitate când face o comparaţie între preşedinte, despre care se scrie în Constituţie că nu e membru al niciunui partid şi primul-ministru, care de obicei e şeful partidului respectiv. Cred că şi domnul Boc, cel puţin oficial era şeful PDL-ului când era prim ministru", a spus Ponta.

Victor Ponta a participat, marţi, în localitatea prahoveană Brazi, la inaugurarea unei centrale electrice aparţinând companiei Petrom.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite