Ponta: "PSD ştie să cedeze pentru interesul ţării"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în discursul său de la închiderea Congresului, că partidul său a dovedit sâmbătă că este format din oameni serioşi şi responsabili, care ştiu să cedeze pentru interesul naţional.

"Vreau să vă mulţumesc că aţi dovedit încă o dată că suntem un partid de oameni serioşi, responsabili, care ştim să cedăm atunci când este în interesul întregii ţări. Decizia de a susţine o persoană care nu este membru PSD, pe Crin Antonescu, este decizia bună pentru România", a spus Ponta, după adoptarea celor trei rezoluţii de către Congres.

De asemenea, liderul social-democrat a afirmat că pentru el "o funcţie administrativă, chiar atât de înaltă cum este cea de premier, este mai puţin importantă decât calitatea de membru al PSD".

Ponta şi-a exprimat speranţa că împreună cu partenerii din USL va încerca să demonstreze PSD că a făcut bine să le acorde încrederea şi că datorită USL nu se va mai ajunge din nou la "înfrângeri în alegeri şi divizări".

"Vreau să fiu liderul dumneavoastră care să vă spună cum câştigăm alegerile, nu de ce le-am pierdut (...) Sunt convins că putem câştiga împreună, că o să fie greu la guvernare, sunt convins că putem reconstrui România", a mai afirmat Ponta.

Congresele PSD, PNL şi PC au adoptat, sâmbătă, rezoluţii privind desemnarea lui Crin Antonescu şi a lui Victor Ponta în poziţiile de candidaţi oficiali ai USL la funcţiile de şef al statului şi prim-ministru.

Potrivit rezoluţiei, mandatul lui Ponta în calitatea de candidat USL pentru funcţia de prim-ministru este "punerea în aplicare a programului USL, începând cu setul de măsuri pentru relansare economică, astfel încât România să-şi reia creşterea şi să devină un stat cu o economie stabilă şi competitivă la nivel european".

Conform documentului, mandatul lui Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României este "transformarea instituţiei prezidenţiale într-un factor real de mediere, echilibru şi coeziune naţională, concomitent cu scoaterea sa din zona oricărui partizanat politic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite