Ponta: Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, după votul din Parlament, că partidul pe care îl conduce va mai depune o moţiune. "Acest Guvern nu mai are legitimitate", doarece nu mai este susţinut de o majoritate parlamentară, a spus Ponta.

 "Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune" şi "va face tot posibilul pentru a lupta să-i ajute pe oameni", a subliniat Victor Ponta.

"Un guvern cu doar 197 de susţinători, în timp ce 228 de parlamentari au votat pentru moţiune, este un guvern nelegitim şi este un guvern care nu va reuşi să facă niciun lucru bun pentru România. Cred că este de datoria preşedintelui să-i ceară domnului Boc să-şi dea demisia, să cheme toate forţele politice pentru a găsi o soluţie de ieşire din această criză. Din punctul nostru de vedere, orice soluţie trebuie să înceapă cu oprirea genocidului social", a spus preşedintele PSD.

"Mai avem o moţiune de cenzură. Ne batem, în continuare, să-i salvăm pe oameni, în cursul acestei sesiuni. Putem convoca o sesiune extraordinară în momentul în care de astăzi majoritatea parlamentară aparţine opoziţiei cu 228 de voturi. Trebuie să ne batem pentru oameni prin toate mijloacele democratice posibile", a explicat Ponta.

"Vom contesta votul la Curtea Constituţională", a avertizat el. "Putem încerca să obţinem încă opt voturi", a mai spus Ponta.

"Şi dacă Traian Băsescu şi Emil Boc nu le dau oamenilor această şansă şi speranţă, noi trebuie să o facem, judecătorii de la CCR trebuie să o facă şi, în niciun caz, nu ne vom da bătuţi Astăzi puteam să câştigăm nu doar la numărul de voturi, ci puteam să câştigăm dacă încă opt parlamentariar fi votat cu conştiinţa nu cu buzunarul şi cu interesul de partid", a explicat Ponta.

"Şi faptul că opt oameni mai trebuiau să voteze această moţiune, pentru ca pensiile şi salariile să nu se taie, este un lucru care nu poate decât să mă întristeze foarte tare", a spus el.

Întrebat dacă PSD îi va primi pe cei care vor fi excluşi din partidele din care fac parte pentru că au votat în favoarea moţiunii, Victor Ponta a declarat că nu exclude această variantp, dar trebuie să corespundă standardelor social-democraţilor.

"Nu am discutat. Le-am mulţumit şi le mulţumesc şi public şi, dacă vor fi oameni care corespund criteriilor pe care noi le-am pus pentru toţi parlamentarii noştri, probabil că-i vom primi. Pentru noi şi pentru oamenii care au stat azi afară şi pentru milioanele care s-au uitat la televizor, important a fost cine a votat împotiva tăierilor de pensii şi salarii, împotriva aroganţei şi obrăzniciei domnului Boc. Acei oameni sunt partenerii noştri", a precizat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite